Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Ulkoasu copy : AK, taustakuva copy : wallpapers

Tämä on virtuaalitalli, eikä siis mitään tapahdu oikeasti!

Viisikon Pilkuttaja

copyt: Cherie, lisenssi

 

Nimi: ​Viisikon Pilkuttaja

Lempinimi: ​Vilkku

Ikä: ​07.07.2017, 1-vuotias

Säkä: ​155cm

Väri:​ Rautias

Rotu: ​Suomenhevonen

Sukupuoli: tamma

 

Painotus: ​KRJ, ERJ, KERJ,VVJ 

Kapasiteetti: Koulutetaan

Omistaja: ​Sinitaivaan Suomenhevoset, VRL-14727

Kasvattaja, maahantuoja: Viisikko, ei maahantuojahistoriaa

VH-18-018-2025

Armas päiväkirjani

 

Niinhän ne sanovat mun olevan:

 

Hieman hidasoppinen Viisikon kasvatti Viisikon Pilkuttaja on meidän tallin hönö tamma. Aina Vilkku ei edes tajua mitä tapahtui ja oppii asioita hyvin hitaasti. Muut siis menevät edellä, ja Vilkku tulee perässä, aina viimeisenä. Vilkun kanssa touhutessa oppii hyväksymään jonon häntäpaikan.

 

Aikoinaan Vilkku ei sietänyt hoitamista, saatika ihmisiä karsinassa tai muutakaan. Hitaasti, mutta varmasti tamma kuitenkin oppi pikkuhiljaa luottamaan ihmisiin, luottamaan asioihin, joita se ennen piti pelottavina. Vilkku on alkanut ymmärtää, miten mukavaa onkaan kun ihminen rapsuttaa otsasta tai harjaa kutittavan lian pois. Mutta useimmat hoitotoimenpiteet ovat hevosesta jännittäviä, suorastaan pelottavia. Satula on yksi niistä asioista joita Vilkku ei voi sietää. Samoin suitset. Tai no, eniten Vilkku karsastaa kuolaimia. On se kummallinen hevonen. Hidas, jäävä, pelkuri. Silti niin ihana hoitaa.

 

Vilkkua ratsastaessakaan meno ei muutu. Pitää olla tarkkana kun ratsastaa Vilkulla, sillä tamma on epäröinnistään huolimatta tuulella käyvä tapaus. Niin nopeasti sen ratsastettavuus muuttuu. Ensin se on eteenpäin pyrkivä ja reipas, hetkessä Vilkku epäröi ja kieltäytyy tottelemasta. Osaa se Vilkukkin kaiken maailman konnankoukkuja ja jekkuja, se on huomattu. Vilkku itsekin on alkanut oppia miten ratsastajasta pääsee eroon. Kunhan tamma ensin saa vain kerättyä rohkeutta tekeleisiinsä.

 

Niin koulussa kuin esteillä Vilkku on arvaamaton. Sileällä on ehkä helpompi ennakoida ja olla jatkuvasti varuillaan. Ja sitten kun on kytännyt Vilkun hyvää käytöstä, ei huomaakaan että tamma vetäytyy taas kuoreensa ja hämmentyneenä katselee ratsastajaa. Tamma ei pidä esiintymisestä ja ehkä sen, epävarmuuden ja arvaamattomuuden takia Vilkun kanssa kisaaminen on täyttä tuskaa. Se että saa Vilkun edes keskittymään ratsastajaan tai menemään kisakentälle on kovan työn ja tuskan takana. Vilkun kanssa kisoissa onkin usein itketty verta. Joskus tamma näyttää hyvältä ja yllättää. Sijoitukset Vilkun kanssa on joko tuurilla tai kovalla työllä ansaittu. Usein hyvällä onnella ja päivällä on arpansa pelissä. Tietysti tarvitaan myös hyvä, kärsivällinen ratsastaja. Huhhuh, mikä tamma!

 

©: VRL-14727

 

 

Oikeasti kuninkaallinen:

i. Tuulenpiiskaama Vinkuheinä

160cm, prt

ii. AGH Tuulenpuuska iii. Kiukun-Puuska
iie. Tuulityttö
ie. Koidutko Kohtalokseni iei. Kenties Satuprinssi
iee. Kohtalotar
e. Syrjän Pilkuntarkka ei. Turhantarkka eii. Turha
eie. Viivain
ee. Kaaso eei. Kor-Sto
eee. Morsiusneito

Kauhua tarkemmin: 

Sukuselvitys tulee tähän

 

Lapset, riiviöt:

Ei vielä jälkeläisiä

 

Ruusuke ruusukkeelta:

KRJ

 

ERJ

 

KERJ

 

VVJ

 

-

 

Tämä on virtuaalihevonen!

©2019 Sinitaivaan Suomenhevoset - suntuubi.com